Innehållet på sidan:

Avslag och uteslutningar

Här hittar du beslut för läkemedel som har fått avslag.

Läkemedel som får avslag ingår inte i högkostnadsskyddet.

 • Smärtstillande gel och spray försvinner från högkostnadsskyddet

  Flera geler och sprayer som behandlar smärta i samband med muskel- och ledskador försvinner ur högkostnadsskyddet från och med den 1 februari 2011. I första hand ska läkemedel som behandlar svåra sjukdomar subventioneras och ingå i högkostnadsskyddet.

  Publicerad 27 oktober 2010

 • Xefo akut ut ur högkostnadsskyddet

  Xefo akut ingår från och med den 1 februari 2011 inte längre i högkostnadsskyddet. Xefo akut används vid sjukdomstillstånd med lindriga besvär. I första hand ska läkemedel som behandlar svåra sjukdomar subventioneras och ingå i högkostnadsskyddet.

  Publicerad 27 oktober 2010

 • Xefo ut ur högkostnadsskyddet

  Xefo försvinner från högkostnadsskyddet. Från och med den 1 februari 2011 är Xefo inte subventionerat och ingår därmed inte längre i högkostnadsskyddet. Det finns billigare läkemedel med likartad effekt.

  Publicerad 27 oktober 2010

 • Fluvastatin stada mot höga blodfetter ska inte ingå i högkostnadsskyddet

  Fluvastatin stada tillhör läkemedelsgruppen statiner. Statiner används mot höga blodfetter. Företaget som säljer Fluvastatin stada har inte visat att nyttan av läkemedlet motsvarar den högre kostnaden jämfört med likartade statiner. Därför kommer det inte att ingå i högkostnadsskyddet.

  Publicerad 7 juli 2010

 • Vi beslutar att Ellaone mot graviditet inte ska ingå i högkostnadsskyddet

  Ellaone är ett akutpreventivmedel som kan användas efter oskyddat samlag eller misslyckad preventivmedelsanvändning. Företaget som säljer läkemedlet har inte visat att nyttan motsvarar den höga kostnaden.

  Publicerad 7 juli 2010

Gå till sida:

1, 2, 3, 4