Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Azilect mot Parkinson får begränsad subvention

Läkemedelsförmånsnämnden, LFN, har beslutat att Azilect ska räknas in i högkostnadsskyddet för patienter med Parkinsons sjukdom som har on-off-syndrom som får otillräcklig effekt av levodopa.

Läkemedlet Azilect bygger på substansen rasagalin och ingår med vissa begränsningar i läkemedelsförmånerna sedan den 16 maj 2006 till och med den 30 juni 2008. LFN har beslutat att ge Azilect begränsad subvention från och med den 1 juli 2008.

Vissa patienter kan drabbas av "on-off-syndrom", vilket betyder att tillståndet svänger snabbt och ofta mellan nedsatt rörlighet, normal rörlighet och överrörlighet. Dessa patienter kan behandlas med läkemedelssubstanserna entakapon och tolkapon. Den medicinska effekten är jämförbar med den effekt Azilect ger. Azilect är också kostnadseffetivt jämfört med entakapon och tolkapon.

LFN har beslutat att Azilect subventioneras som tilläggsbehandling till levodopa för behandling av Parkinson sjukdom hos de patienter med "on-off-syndrom" som får otillräcklig effekt av enbart levodopa.

Begränsningar

För behandling av Parkinsons sjukdom som tilläggsbehandling till levodopa hos patienter med "On-off"-syndrom, som får otillräcklig effekt av levodopa.

Villkor

Företaget ska i all sin marknadsföring och annan information tydligt informera om ovanstående begränsningar.

Sidinformation


Publicerad
4 juli 2008
Till toppen