Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Gonapeptyl depot ingår i högkostnadsskyddet med begränsning

Gonapeptyl depot ingår i högkostnadsskyddet från och med den 3 november 2010. Läkemedlet ingår endast i högkostnadsskyddet för en begränsad grupp av patienter.

Gonapeptyl depot är ett läkemedel som minskar produktionen av könshormoner i kroppen. Det används för att behandla endometrios, uterusmyom och för tidig pubertet. Läkemedlet är också godkänt för behandling av prostatacancer men där finns kostnadseffektivare läkemedel. Gonapeptyl depot ingår därför inte i högkostnadsskyddet för behandling av prostatacancer.

Även vid behandling av för tidig pubertet finns ett mer kostnadseffektivt läkemedel, Suprefact depot. Vi bedömer att Gonapeptyl depot är ett kostnadseffektivt behandlingsalternativ för barn med för tidig pubertet när behandling med Suprefact depot inte är lämplig.

Vi beslutar att Gonapeptyl depot ska vara subventionerat och ingå i högkostnadsskyddet för en begränsad grupp av patienter. Läkemedlet ingår endast i högkostnadsskyddet för behandling av endometrios, uterusmyom och för tidig pubertet hos barn, när behandling med Suprefact depot inte är lämplig.

Beslutet gäller från och med den 3 november 2010.

Sidinformation


Publicerad
7 december 2010