TLV logotyp
TLV logotyp

Heparin ingår i förmånen igen

Läkemedelsförmånsnämnden har beslutat att läkemedlet Heparin återigen ska ingå i läkemedelsförmånen. Heparin får därmed räknas in i högkostnadsskyddet för läkemedel.

Heparin används framför allt för att lösa upp och förhindra blodpropp. Det är emellertid även ett viktigt hjälpmedel när man ger ett läkemedel genom en injektionsnål direkt i blodbanan. Läkemedlet används då huvudsakligen på sjukhus men också vid vård i hemmet. Sjukdomar som behandlas i hemmet är exempelvis cancer och cystisk fibros.

- Vi bedömer att Heparin bör ingå i läkemedelsförmånen, framförallt med tanke på de patienter som vårdas i hemmet. Nu behöver de inte längre uppsöka sjukhus för att få sin medicin utan kan ta den hemma, säger Ann-Christin Tauberman, generaldirektör på LFN.

Heparin har varit subventionerat tidigare, men läkemedelsbolaget Leo Pharma valde att ta bort det ur läkemedelsförmånen i juni 2006. Bolaget har nu ansökt om subvention igen, dock till ett högre pris. I dag ingår inget alternativ till Heparin i läkemedelsförmånen.

Publicerad 28 februari 2007

Öppettider

Måndag- fredag
09:00 - 16:00.

Växel: 09:00 -16:00.
Registratur:  09:00 -15:00.


Kontakt

Telefon växel: 08 - 568 420 50 E-post: registrator@tlv.se

Besöksadress
Fleminggatan 14
112 26 Stockholm

Fler kontaktuppgifter