Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

APO-go Pumpfill ingår i högkostnadsskyddet

APO-go Pumpfill mot Parkinsons sjukdom ingår i högkostnadsskyddet från och med den 27 mars 2010. Kostnaden för APO-go Pumpfill är lägre än för jämförbara produkter.

Parkinsons sjukdom är en svår sjukdom som inte kan botas men symtomen kan lindras. Det är viktigt att det finns flera läkemedel att välja bland.

APO-go Pumpfill innehåller apomorfin och är avsett för behandling av Parkinsons sjukdom när tablettbehandling inte ger fullgod effekt. Med hjälp av APO-go Pumpfill kan tillförseln ske kontinuerligt, vilket ger en jämnare läkemedelskoncentration och effekt.

Vid Parkinsons sjukdom avtar kroppens förmåga att producera signalsubstansen dopamin som hjärnan behöver för att skicka signaler mellan hjärncellerna. Symtom på sjukdomen är minskad rörlighet och förmåga att styra kroppens rörelser. Långt framskriden Parkinsons sjukdom leder till stora svårigheter att kontrollera kroppens rörelser och minskad livskvalitet.

Vi bedömer att APO-go Pumpfill är ett värdefullt tillskott för att behandla de patienter som lider av långt framskriden Parkinsons sjukdom. Kostnaden för läkemedlet är lägre än för jämförbara produkter.

Mot bakgrund av ovanstående beslutar vi att APO-go Pumpfill ska subventioneras och ingå i högkostnadsskyddet.

Sedan tidigare ingår Apo-go pen i -högkostnadsskyddet. Även APO-go Pen, som är avsett för injektion vid behov, inehåller apomorfin.

Sidinformation


Publicerad
9 april 2010