Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Pheburane ingår i högkostnadsskyddet

Pheburane granulat (natriumfenylbutyrat) för behandling av vissa medfödda sällsynta enzymdefekter i ureaomsättningen ingår i högkostnadsskyddet från och med den 19 december 2013.

Pheburande är till för att behandla patienter med vissa medfödda sällsynta enzymdefekter i ureacykeln. Dessa patienter kan inte göra sig av med restkväve i kroppen eftersom de saknar vissa enzymer som vanligen finns i levern. I kroppen förekommer restkvävet i form av ammoniak, som är giftigt när det ansamlas, i synnerhet för hjärnan.

Pheburane är ett så kallat hybridläkemedel, vilket innebär att det liknar ett referensläkemedel som innehåller samma aktiva substans. Referensläkemedlet är Ammonaps. Pheburane har klassats som ett särläkemedel eftersom Pheburane adresserar ett betydande medicinskt behov jämfört med existerande läkemedelsbehandling.

Pheburane används för en patientgrupp med mycket stora behov. Priset för Pheburane på AUP-nivå ligger något över priset för Ammonaps, med anledning av att förpackningarna är mindre. Företaget har dock i detta fall visat att Pheburane har fördelar vid administrering och kostnaderna för att använda Pheburane framstår därför som rimliga fån medicinska, humanitära och samhällsekonomiska synpunkter.

Mot denna bakgrund beslutar vi att Pheburane ska vara subventionerat och ingå i högkostnadsskyddet.

Beslutet gäller från och med den 19 december 2013.

Sidinformation


Publicerad
27 december 2013