Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Pronaxen i form av suppositorier får inte ett högre pris

Läkemedlet Pronaxen i form av suppositorier får inte ett högre pris. Villkoren för en prishöjning är inte uppfyllda.

Pronaxen innehåller substansen naproxen som är en icke-steroid substans med antiinflammatoriska, analgetiska och antipyretiska egenskaper som tillhör gruppen NSAID (Non Steroidal Anti-Inflammatory Drugs).

Företaget som står bakom Pronaxen, suppositorium, har ansökt om ett högre pris. Företaget motiverar sin ansökan med att lönsamheten för Pronaxen, suppositorium, är liten. Företaget framför att produkten endast tillverkas för den svenska marknaden vilket ger hög produktionskostnad till nuvarande pris.

I högkostnadsskyddet finns idag andra suppositorier med den aktiva substansen diklofenak (Voltaren och Diklofenak Mylan) som också tillhör läkemedelsgruppen NSAID.

Vi beviljar endast prishöjningar i undantagsfall. Bland annat ska det finnas en risk för att patienter riskerar att stå utan alternativa behandlingar av liknande slag om läkemedlet försvinner från marknaden. Vi bedömer att det inte finns risk för att patienter ska stå utan behandlingsalternativ om Pronaxen, suppositorium, försvinner från den svenska marknaden.

Mot bakgrund av ovanstående beviljar vi inte ett högre pris för Pronaxen, suppositorium.

Sidinformation


Publicerad
19 juni 2013