Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Pravidel 2,5 mg i förpackning om 30 tabletter får inte ett högre pris

Pravidel (bromokriptin)2,5 mg (30 tabletter) används vid behandling av Parkinsons sjukdom, hämning eller avbrytande av laktation av medicinska skäl, hyperprolaktinemi och akromegali. får inte ett högre pris från och med den 1 januari 2016. Villkoren för en prishöjning är inte uppfyllda.

Företaget som står bakom Pravidel 2,5 mg (30 tabletter) har ansökt om ett högre pris för förpackning med motiveringen att de har kostnadsökningar inom flera områden i kombination med att antalet patienter och antal recept sjunker bidrar till ett sämre ekonomiskt resultat för Pravidel.

TLV beviljar endast prishöjningar i undantagsfall. Bland annat ska det finnas risk för patientens liv och framtida hälsa om läkemedlet försvinner från marknaden. Förpackningen, 30 tabletter används i huvudsak för avbrytande av laktation. TLV bedömer att det inte finns risk för att patienter ska stå utan behandlingsalternativ om förpackningen 30 tabletter försvinner från den svenska marknaden. Det finns andra behandlingsalternativ att använda.

Mot denna bakgrund beviljar vi inte ett högre pris för Pravidel 2,5 mg (30 tabletter).

Beslutet gäller från och med den 1 januari 2016.

Sidinformation


Publicerad
18 december 2015