Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Zopiclone Jubilant får inte ett högre pris

Zopiclone Jubilant (zopiklon), filmdragerade tabletter 7,5 mg, som används vid kortvarig behandling av sömnlöshet hos vuxna får inte ett högre pris. Villkoren för en prishöjning är inte uppfyllda.

Företaget som står bakom Zopiclone Jubilant som används vid kortvarig behandling av sömnlöshet hos vuxna har ansökt om ett högre pris för filmdragerade tabletter 7,5 mg. Enligt företaget är dagens takpris för Zopiklon 7,5 mg så lågt att det inte motiverar fortsatt tillhandahållande och det finns patienter som riskerar att stå utan behandlingar av liknande slag om läkemedlet försvinner från den svenska marknaden.

TLV beviljar endast prishöjningar i undantagsfall. TLV bedömer att det finns flera olika behandlingsalternativ för vuxna patienter med behov av läkemedel mot sömnbesvär. Flera andra företag har läkemedel med samma verksamma substans och dessutom finns även en annan kortverkande substans, zolpidem, inom samma läkemedelsgrupp som zopiklon. TLV bedömer därför att det inte finns risk för att patienter ska stå utan behandlingsalternativ om Zopiclone Jubilant filmdragerade tabletter, 7,5 mg försvinner från den svenska marknaden.

Mot denna bakgrund beviljar TLV inte ett högre pris för Zopiclone Jubilant, filmdragerade tabletter, 7,5 mg.

Sidinformation


Publicerad
26 april 2019