Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Amimox, granulat till oral suspension får inte ett högre pris

Amimox (amoxicillin), granulat till oral suspension, 50 mg/ml och 100 mg/ml, ett antibiotikum som behandlar olika typer av infektioner får inte ett högre pris. Villkoren för prishöjning är inte uppfyllda.

Amimox innehåller den verksamma substansen amoxicillin som är ett antibiotikum. Amimox används bland annat för att behandla bihåleinflammation, öroninflammation och lunginflammation. Amimox, granulat till oral suspension är en flytande medicin som framför allt är avsedd till barn.

Läkemedelsföretaget som marknadsför Amimox, granulat till oral suspension har ansökt om ett högre pris med motiveringen minskad försäljningsvolym.

TLV beviljar endast prishöjningar i undantagsfall. TLV bedömer att företaget inte har visat varför de behöver en prishöjning för att fortsätta tillhandahålla Amimox, granulat till oral suspension i styrkan 50 mg/ml på den svenska marknaden. TLV bedömer vidare att det finns behandlingsalternativ av liknande slag inom förmånerna för Amimox, granulat till oral suspension i styrkan 100 mg/ml. Patienterna riskerar därför inte att stå utan behandling om denna styrka försvinner från den svenska marknaden.

Mot denna bakgrund beviljar TLV inte ett högre pris för Amimox, granulat till oral suspension.

Sidinformation


Publicerad
1 april 2022