Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Digoxin Evolan, tabletter, 0,13 mg och 0,25 mg får ett högre pris

Digoxin Evolan innehåller den verksamma substansen digoxin och används bland annat till att behandla patienter med hjärtsvikt och vid tillstånd då hjärtrytmen är rubbad.

Företaget har ansökt om ett högre pris för Digoxin Evolan i styrkorna 0,13 mg och 0,25 mg i förpackningsstorleken 100 tabletter. Företaget har motiverat sin prishöjningsansökan att företaget nyligen har förvärvat Digoxin Evolan och kostnaderna förknippade med tillverkning och produktion orsakat bristande lönsamhet.

TLV anser att Digoxin Evolan används för att behandla icke bagatellartade tillstånd. TLV bedömer att det finns patienter som riskerar att stå utan liknande behandlingsalternativ om Digoxin Evolan tabletter i styrkorna 0,13 mg och 0,25 mg försvinner från den svenska marknaden.

TLV bedömer att det finns stor risk att Digoxin Evolan i styrkorna 0,13 mg och 0,25 mg i förpackningsstorleken 100 tabletter försvinner från den svenska marknaden om prishöjningen inte beviljas.

Mot denna bakgrund beviljas företagets ansökan om prishöjning för Digoxin Evolan tabletter i styrkorna 0,13 mg och 0,25 mg i förpackningsstorleken 100 tabletter.

Sidinformation


Publicerad
14 juni 2022
Till toppen