Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Paracetamol Evolan, suppositorium, 1 gram, 50 stycken får ett högre pris

Paracetamol Evolan (paracetamol), suppositorium, i styrkan 1 gram, i en förpackning som innehåller 50 suppositorier får ett högre pris.


Paracetamol Evolan, suppositorium innehåller den verksamma substansen paracetamol som är ett smärtstillande och febernedsättande läkemedel. Beredningsformen suppositorier (stolpiller) används när paracetamol inte kan ges via munnen, till exempel vid illamående och kräkningar.

Läkemedelsföretaget som marknadsför Paracetamol Evolan har ansökt om ett högre pris med motiveringen att de har fått ökade kostnader för läkemedlet och att de överväger att sluta tillhandahålla Paracetamol i denna beredningsform, styrka och antal om de inte beviljas en prishöjning.

TLV anser att läkemedlet används för att behandla icke bagatellartade tillstånd. TLV bedömer att det finns patienter som riskerar att stå utan liknande behandlingsalternativ om produkten försvinner från den svenska marknaden.

TLV bedömer också att det finns stor risk att Paracetamol Evolan, suppositorium, 1 gram, 50 stycken försvinner från den svenska marknaden om prishöjningen inte beviljas.

Mot denna bakgrund får Paracetamol Evolan, suppositorium, 1 gram, 50 stycken ett högre pris från och med den 1 juli 2023.

Sidinformation


Publicerad
20 juni 2023