Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Ansök om pris och subvention

Här hittar du ansökningshandlingar och får information om hur du ansöker om subvention, pris eller prisändringar för ett läkemedel.

E-ansökan

Få tillgång till e-ansökan

För att få tillgång till e-ansökan måste du först fylla i och skicka in blanketten "Blankett fullmakt och behörighet e-ansökan" nedan till registrator@tlv.se

I e-ansökan :

  • kan du snabbt och säkert fylla i och återanvända till din ansökan genomföra en e-ansökan via länken starta e-ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  • kan du använda tjänsten för alla typer av subvention utom tillfällig subvention, som du måste använda pappersblankett för.
  • behövs ingen utrustning för att använda e-ansökan, du behöver bara ett användarnamn, lösenord samt ett mobilnummer.

E-beslut

Du som använder e-ansökan får vissa av våra beslut elektroniskt. Vi skickar beslutsbrev för prishöjning till och med tak, prissänkning och utträde digitalt via e-post. Besluten går dessutom att söka fram via en e-tjänst som kallas "Våra ärenden".

Vill du veta mer om e-beslut kan du ladda vår lathund om e-beslut.

Pappersblanketten kan du fylla i på skärmen men den måste undertecknas för hand innan du skickar in den till oss.

För att underlätta TLV:s handläggning rekommenderas att inte ansöka om olika ärendetyper på samma pappersblankett utan var för sig på separata pappersblanketter.

Information om att ansöka om prisändring på blankett

Viktigt vid ansökan om prisändringar

Om du vill vara säker på att dina prishöjningar och prissänkningar kommer med i vår nästa prislista ber vi dig att skicka in ansökan i god tid.

Kom också ihåg att ansökan om höjningar och sänkningar av pris inte ska göras på samma pappersblankett utan var för sig på separata pappersblanketter.

Innan du skickar in din ansökan

En ansökan måste innehålla alla nödvändiga dokument och handlingar för att vi ska kunna behandla den.

1, Ifylld blankett

2, Fullmakter för alla företagsrepresentanter

Vi behöver ha en fullmakt för varje person som företräder sitt företag gentemot oss. I annat fall anses inte ansökan komplett.

3, Ange NPLpackID

Kom ihåg att ange NPLpackID i din ansökan. Den behöver vi för att handlägga ärendet i TLV:s system.

Sidinformation


Senast uppdaterad
31 maj 2024