TLV logotyp
TLV logotyp

Du är här:

Så är det att jobba på TLV

Här möter du personer som berättar om hur det är att jobba på TLV. 

"Vi jobbar med frågor som verkligen berör"

Intervju med Agneta Karlsson, generaldirektör.

Samarbete genomsyrar vårt arbetssätt på TLV

Hanna Zirath

- Som nationalekonom är TLV verkligen en attraktiv arbetsplats eftersom jag får möjlighet att tillämpa mina kunskaper och bidra med att skapa samhällsnytta och ge patienter tillgång till nya läkemedel. Vårt huvuduppdrag och vision ”Mesta möjliga hälsa för skattepengarna” summerar mitt i prick det som jag som en hälsoekonom vill syssla med.

Nathalie Eckard, hälsoekonom

”Höjdpunkterna på jobbet är de stimulerande och lärande diskussionerna”

Hanna Zirath

- Ambitiös, lärande och prestigelös är tre ord som jag skulle beskriva arbetsplatsen TLV med, säger Niklas Hedberg, chefsfarmaceut som arbetat på myndigheten sedan 2001.

Niklas Hedberg, chefsfarmaceut

"Kunskapsstark och målfokuserad arbetsplats"

Hanna Zirath

- En tydlig arbetsbeskrivning, tydlig arbetsledning- och arbetsstruktur är viktigt för att kunna göra ett bra arbete. Det behöver också finnas ett förtroende mellan min chef och mig som arbetstagare, vilket jag upplever att det finns, säger Minna Klintz Syréhn, jurist på TLV.

Möt Minna Klintz Syréhn, jurist

”Vill jobba med samhällsnytta och patienter i Sverige”

Eva Ridley

– Vår uppgift är att hitta smarta lösningar så att samhällets resurser räcker så långt som möjligt. Det känns meningsfullt att arbeta för, säger Eva Ridley, utredare på TLV.

Möt Eva Ridley, enhetschef

”Vårt öppna landskap uppmuntrar till samarbete”

David Sjöberg

- Vi arbetar i ett öppet landskap och det uppmuntrar till samarbete mellan kollegor och enheter. Jag upplever också att du snabbt kan få med dig en grupp som vill arbeta med dig när du har en bra idé, säger David Sjöberg, Data Scientist och förvaltningsledare analys på på TLV.

Möt David Sjöberg, Data Scientist och Förvaltningsledare Analys

”Viktigt att ha förmåga till kritiskt tänkande”

Hanna Zirath

- Enligt min mening handlar utredningsarbetet om att ha förmåga till kritiskt tänkande och att kunna identifiera det väsentliga i varje ärende, säger Hanna Zirath, medicinsk utredare på TLV.

Möt Hanna Zirath, senior medicinsk utredare

Senast uppdaterad 15 mars 2021