Logotype. Gå till startsidan

”Jag får påverka och ta fram lösningar”

- På TLV finns det stora möjligheter att få vara med och påverka arbetssätten och ta fram lösningar på problem. Teamarbetet mellan medarbetare med olika kunskaper och erfarenheter är otroligt lärorikt och ger bäst resultat, säger Anna Mård, jurist på TLV.

Vad jobbar du med på TLV?

Jag arbetar på avdelningen för värdebaserad prissättning med juridiska frågor, vilket till stor del gäller handläggning av ansökningar om pris och subvention för nya läkemedel. Som jurist arbetar man ofta tillsammans i grupp. Arbetsuppgifterna varierar mycket, men består bland annat av att skriva beslut, hantera överklaganden och göra bedömningar av offentlighet och sekretess.

Vad har du lärt dig sedan du började här på TLV?

Jag har lärt mig mycket om regelverken som styr hälso- och sjukvården. Jag hade inte hört talas om TLV innan jag såg annonsen för tjänsten jag sökte, men jag ville gärna ha erfarenhet från en myndighet – det är en bra grund att stå på. Att som jurist sätta sig in i medicinska och hälsoekonomiska frågeställningar var utmanande i början, men det är ett område som både är viktigt och intressant. 

Hur är TLV som arbetsplats?

TLV är en myndighet som har vuxit mycket på kort tid. Jag skulle beskriva TLV som en modern och nytänkande arbetsplats. Det jag märkte från allra första dagen är hur hjälpsamma alla kollegor är. Teamarbetet mellan medarbetare med olika kunskaper och erfarenheter är otroligt lärorikt och ger bäst resultat.

Vad behöver man kunna för att jobba på TLV?

TLV är i behov av jurister som är duktiga på att se helheten och de behöver nödvändigtvis inte ha arbetat med förvaltningsrättsliga frågor. Min uppfattning är att TLV ofta letar efter medarbetare som kan tillföra nya perspektiv på de frågor vi jobbar med.

Vad ger dig motivation?

På TLV finns det stora möjligheter att få vara med och påverka arbetssätten och ta fram lösningar på problem. TLV ställs ständigt inför nya utmaningar så det blir aldrig tråkigt.

Anna Mård

Titel
Jurist

Började på TLV
Augusti 2013

Utbildning
Juristprogrammet

Tidigare arbeten
TLV var första arbetsplatsen efter examen

 

Sidinformation


Senast uppdaterad
29 juni 2022