Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

”Våra beslut har stor betydelse för andra människors liv”

Valentina Valestany

Valentina Valestany

Titel
Jurist

Började på TLV
2018

Utbildning
Masterexamen i EU-rätt

Tidigare arbeten
Jurist på Swedac, Vinnova

- TLV:s beslut får ofta stor betydelse för andra människors liv. Det är därför viktigt att vara noggrann. Våra arbetsuppgifter varierar så det är även bra att vara flexibel, säger Valentina Valestany, jurist på TLV.

Vad fick dig att välja TLV?

Jag kände att jag ville utvecklas och få inblick i nya juridiska områden, exempelvis lagen om läkemedelsförmånen. Att dessutom få arbeta med förvaltningsrättsliga frågor i den breda portfölj som TLV har, lockade mig.

Vad innebär ditt arbete?

Mina arbetsuppgifter består huvudsakligen av att bistå utredarna med juridisk kompetens i tillsyns- och prishöjningsärenden, utarbeta myndighetens föreskrifter, hantera begäran att ta del av allmänna handlingar samt skriva yttranden till domstolar. Det är bra att vara flexibel eftersom våra arbetsuppgifter varierar. För att kunna upptäcka möjliga samarbeten med både interna och externa aktörer är det även bra att kunna ta egna initiativ.

Vilka är höjdpunkterna i jobbet på TLV?

Ibland är det svåra diskussioner med olika synvinklar som måste vägas samman. Det är en utmaning, vilket gör att jag får stor användning av mina juridiska kunskaper. Det känns tillfredställande när man exempelvis skrivit ett yttrande till domstolen och fått en relevant och bra skriven dom som blir något som vi på TLV kan förhålla oss till.

Vad har du lärt dig på TLV?

Jag har lärt mig enormt mycket om det statliga tandvårdsstödet samt läkemedels- och apoteksmarknaden. På TLV arbetar man oftast i grupp med farmaceuter, hälsoekonomer eller tandläkare. Det är otroligt givande och roligt att få arbeta med alla kunniga, framåtblickande och lösningsorienterade människor. Jag känner att jag utvecklas både kompetensmässigt och på det personliga planet.

Valentina Valestany

Valentina Valestany

Titel
Jurist

Började på TLV
2018

Utbildning
Masterexamen i EU-rätt

Tidigare arbeten
Jurist på Swedac, Vinnova

Sidinformation


Senast uppdaterad
29 juni 2022