Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

”För mig som har en bakgrund på apotek är det mycket intressant att sätta mig in i myndigheternas roll i läkemedelsförsörjningen”

– I mitt arbete handlar det ofta om att höja blicken och se saker i ett större sammanhang. Det är också intressant att arbeta i brytpunkten mellan läkemedel, juridik och ekonomi, säger Jenny Carlsson, samordnare på TLV.

Jenny Carlsson

Vad fick dig att välja TLV?

Jag har varit nyfiken på TLV ända sedan jag läste till apotekare, jag har alltid varit intresserad av samhällsaspekten av läkemedelsanvändning. När det dök upp en tjänst med en inriktning som stämde in på mig, med fokus på information och utbildning kring TLV:s läkemedelsuppdrag var det självklart att söka.

Vad behövs för att göra ett bra jobb på TLV?

Ett intresse och en vilja att bidra till mer hälsa för skattepengarna. En nyfikenhet kring att ta sig an svåra frågor med kollegor med olika erfarenheter och perspektiv. Det är också en fördel att ha lite olika erfarenheter i bagaget som tangerar myndighetens verksamhet.

Vad innebär ditt arbete?

Jag arbetar som samordnare på en av myndighetens enheter. Jag samordnar främst gruppen som arbetar med utbyte av läkemedel på apotek och ansvarar även för gruppen som arbetar i myndighetens svarstjänst, som tar emot och besvarar inkommande frågor från allmänhet, men också från personer som arbetar på apotek, inom hälso- och sjukvård, på läkemedelsföretag och på andra myndigheter. Jag föreläser också en hel del om TLV som myndighet och om utbytessystemet för läkemedel.

Vilka är höjdpunkterna i jobbet på TLV?

Det är en ynnest att få samordna en grupp som varje arbetsdag, året om, ser till att utbytessystemet på apotek fungerar, så att alla patienter kan få medicin till en låg kostnad. För mig är det en höjdpunkt varje dag, att få vara en del av en så viktig verksamhet.

Vad har du lärt dig på TLV?

Hur komplext det är att hitta balansen mellan god tillgång på läkemedel och skapa effektiva system för prissättning av läkemedel - att förhålla sig till att samhällets resurser är begränsade.

Hur vill du beskriva arbetsplatsen på TLV?

En arbetsplats fylld med mycket kunskap och en stor vilja att stötta varandra. Jag kom till TLV precis när pandemirestriktionerna kom på plats och alla började arbeta hemifrån. Därför har jag ännu inte hunnit lära känna mina kollegor i verkligheten och på riktigt lära känna arbetsplatsen. Det har jag fortfarande framför mig och ser mycket fram emot.

Jenny Carlsson

Titel

Samordnare

Började på TLV

2020

Utbildning

Apotekarutbildning, Uppsala universitet

Sidinformation


Senast uppdaterad
2 augusti 2022
Till toppen