Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

”Jag får förtroende och frihet att lösa komplexa frågor med mina kollegor”

– Läkemedelsområdet är väldigt spännande och TLV har väldigt bra tillgång till data. Det ger en stor bredd på jobbet. Men viktigast av allt är att det finns en teamkänsla med kollegorna som programmerar. Vi har kul ihop!

Veronica Moitus Xanthopoulos

Vad fick dig att välja TLV?

Jag valde TLV för att tjänsten som analytiker gav mig förutsättningar att utvecklas inom programmering. Det var tydligt under intervjuprocessen att det fanns en mycket stark kompetens inom programmering och en god sammanhållning. Jag tyckte också det var mycket positivt att TLV har god tillgång till data och att allt dataarbete görs i R.

Vad behövs för att göra ett bra jobb på TLV?

Min erfarenhet har varit att det är viktigt att kunna prioritera sina arbetsuppgifter, arbeta självständigt med komplexa frågor men också vara bra på att ta initiativ till diskussioner med kollegor.

Vad innebär ditt arbete?

Mitt arbete innebär att ta fram analyser och visualisera resultaten på ett tydligt och intressant sätt. Det innebär till exempel att årligen följa upp kostnadsutvecklingen av läkemedel eller ta fram analysverktyg som stöttar verksamheten och externa parter (exempelvis applikation för TNF-hämmare).

Vad gör ditt jobb intressant för dig med just din bakgrund?

Vi har väldigt bra verktyg som möjliggör innovativa analyser och datavisualiseringar. Vi arbetar i R, har en servermiljö samt versionshantering i Git. Men kanske viktigast av allt är att det finns en teamkänsla med andra kollegor som programmerar. Vi har kul ihop! Och så klart tycker jag att läkemedelsområdet är väldigt spännande att få arbeta med.

Vilka är höjdpunkterna i jobbet på TLV?

En höjdpunkt är när mitt arbete får ett brett genomslag inom- och/eller utanför myndigheten. Det känns väldigt belönande när man kan använda data för att skapa nya insikter och värden för att besvara frågor som har ett högt samhällsekonomiskt värde.

Vad har du lärt dig på TLV?

Tack vare den gemenskap som finns bland analytikerkollegorna som arbetar med programmering i R har jag utvecklats mycket inom dataanalys. Vidare har jag lärt mig hur jag kan implementera dessa kunskaper för att skapa värden i olika uppdrag som myndigheten har. I de frågorna samarbetar jag med seniora analytiker som besitter en mycket stark kompetens inom det hälsoekonomiska området.

Hur vill du beskriva arbetsplatsen TLV?

Som arbetsplats ger TLV mig förtroende och frihet att tillsammans med min kollegor lösa komplexa frågor. Vi har en mycket bra teamkänsla bland analytiker som arbetar i R samt med mer seniora analytiker.

Veronica Moitus Xanthopoulos

Titel

Analytiker

Började på TLV

2020

Utbildning

Master i ekonometri, Stockholms universitet

Tidigare arbeten

Konsult med fokus på ekonometri,Damvad Analytics Ekonom på enheten för marknadsmissbruk, Konkurrensverket

Sidinformation


Senast uppdaterad
4 augusti 2022