Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

27 februari 2023

Delrapport nummer två om inhalationsvägledning på apotek

Vi har överlämnat vår andra delrapport i uppdraget om farmaceutiska tjänster till regeringen. Vi konstaterar bland annat att försöket med inhalationsvägledning har genomförts med jämn och hög kvalitet och resulterat i bättre förutsättningar för god effekt av behandlingen. Vi lämnar också preliminära förslag till handläggningsprocess och ersättningsmodell.

Nyligen genomfördes ett välbesökt frukostwebbinarium där fyra farmaceuter delade med sig av sina erfarenheter av att erbjuda tjänsten Apotekens läkemedelssamtal.

Andra rapporten levererad till regeringen

Efter flera månader av skrivande har vi nu lämnat in vår andra delrapport i uppdraget om farmaceutiska tjänster till regeringen, det blev hela 64 sidor plus några bilagor och en kortfattad sammanfattning – läs gärna! Mer om innehållet i delrapporten finns här.

Två inhalatorer.

Två inhalatorer.

Vi presenterade rapporten för regeringen på ett digitalt möte där tjänstemän från Socialdepartementet och även sjukvårdsministern Acko Ankarberg Johansson, deltog. Vi fick många intresserade frågor och hade en bra diskussion.

Se en inspelning av webbinariet om farmaceutiska tjänster

Nästan 80 personer deltog i webbinariet ”Farmaceutiska tjänster – hur går det?”, som nyligen anordnades av Apotekarsocieteten och Sveriges Apoteksförening. Det var en blandad publik från apotek, läkemedelsföretag och akademin. Fyra farmaceuter berättade om sina erfarenheter av att delta i försöksverksamheten med tjänsten Apotekens läkemedelssamtal som pågår just nu. Om du missade webbinariet finns det inspelat hos Apotekarsocieteten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


//Anna Montgomery, projektledare

Sidinformation


Publicerad
27 februari 2023