Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Fråga TLV om det statliga tandvårdsstödet

Reglerna för vilken tandvård som ingår i det statliga tandvårdsstödet behöver alla tandläkare vara insatta i. På Odontologiska Riksstämman i Älvsjö förklarar TLV hur reformen och ersättningsreglerna fungerar och hur stödet ger ett skydd mot höga kostnader för patienter med större behov av tandvård.

Den 1 juli 2008 fick Sverige ett nytt statligt tandvårdsstöd som fördubblade subventionen av tandvård från 3 miljarder kronor per år till 6 miljarder kronor. TLV

beslutar om vilka behandlingar som ska ingå i det statliga stödet. Vi bestämmer även om referenspriser för de tandvårdsåtgärder som subventioneras.

Målet med tandvårdsstödet är att det ska ge ett ökat skydd mot höga kostnader för de som har större behov av tandvård. De skattepengar som satsas på tandvård ska användas på ett kostnadseffektivt sätt, så att samhället får ut så mycket hälsa som möjligt för dem.

Välkommen till vår monter där du kan få mer information om ersättningsregler och referenspriser. Mässbesökare får också konkret information om skillnader på patientnivå före och efter att den nya reformen trädde i kraft.

Tid: 12-14 november från kl 09.00

Plats: Stockholmsmässan, Älvsjö, monter C17:21

I montern finns tandläkare, ekonomer och jurister som kan berätta mer om arbetet på TLV.

Sidinformation


Publicerad
11 november 2009