Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Karin Boman Röding ny pressansvarig på TLV

Idag börjar Karin Boman Röding som pressansvarig på TLV. Karin ingår i TLV:s informationsenhet med ansvar för myndighetens mediakontakter.


Karin Boman Röding, pressansvarig informatör, TLV
Under två år har TLV vuxit betydligt. Från att ha haft ansvar för pris och subvention av läkemedel har nu TLV även ansvar för subvention av tandvård samt en central roll i omregleringen av apoteksmarknaden. TLV:s verksamhet berör snart sagt alla i Sverige som har med läkemedel, tandvård eller apotek att göra. Det innebär också att media vill ha mer information om myndighetens verksamhet och uppdrag.

Karin är från och med idag den person som journalister i första hand ska kontakta för information eller kontakt med nyckelpersoner på TLV. Med Karin blir informationsenheten komplett och har informatörer som arbetar med såväl intern som extern kommunikation.

Karin har flera års erfarenhet av pressarbete och ett stort intresse för samhällsfrågor. När hon nu börjar på TLV lämnar hon en befattning som kommunikatör med pressansvar på Kooperation Utan Gränser som bedriver biståndsprojekt i ett flertal länder i Latinamerika, Afrika, Östeuropa och Asien. Hon har även arbetat med hälso- och sjukvårdsfrågor som pressekreterare på Sveriges riksdag.

Sidinformation


Publicerad
16 november 2009