Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

TLV får i uppdrag att öka kännedomen om Tandpriskollen

Regeringen har gett Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, i uppdrag att genomföra en informationskampanj för att öka kännedomen om prisjämförelsetjänsten Tandpriskollen.

- Genom att jämföra priser mellan mottagningar när du ska välja tandläkare eller tandhygienist, får du en uppfattning om vad det kostar och kan också göra ett medvetet val av mottagning. I förlängningen är vår förhoppning att konkurrensen på tandvårdsmarknaden ökar, säger Maria Bjurö, kommunikationschef på TLV.

Tandpriskollen lanserades i början av 2020 och är en digital prisjämförelsetjänst för tandvård som finns på tandpriskollen.se. Tjänsten ger patienter en bild av prisnivåerna hos både Folktandvården och privata tandvårdsmottagningar. Alla behandlingar och åtgärder som visas i tjänsten omfattas av det statliga tandvårdsstödet och priserna baseras på det som patienter faktiskt har betalat för sin tandvård. På Tandpriskollen finns sammanlagt uppgifter om priserna för 200 åtgärder från över 3 000 tandvårdsmottagningar i Sverige.

Kampanjen ska rikta sig till en bred målgrupp och uppdraget ska genomföras under 2021.

Sidinformation


Publicerad
8 februari 2021