Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

TLV:s chefsfarmaceut blir vice ordförande för The HTA Coordination Group (HTACG)

I måndags (28 november) hade samordningsgruppen under den nya HTA förordningen - The HTA Coordination Group (HTACG) - sitt andra möte. På mötet valde gruppen en ordförande och två vice ordförande som ska leda gruppens arbete de kommande två åren.

Till ordförande valdes Roisin Adams, Irland, till vice ordförande med särskild expertis inom läkemedelsområdet valdes Niklas Hedberg, chefsfarmaceut på TLV och till vice ordförande med särskild expertis inom medicinteknikområdet valdes Marco Marchetti, Italien.
 
Niklas Hedberg som också är ordförande för EUnetHTA21 Consortium Exceutive Board behåller också denna post fram till att EUnetHTA - European Network for Health Technology Assessment-projektet avslutas i september 2023.
 
– Vi är mycket glada att Niklas Hedberg blivit vald till denna viktiga roll, säger TLV:s generaldirektör Agneta Karlsson.

– Att Sverige har en av posterna i ordförandekollegiet innebär att vi får möjlighet att bidra till och påverka utformningen av det nya europeiska systemet för HTA utvärderingar på nära håll. Jag gratulerar både Niklas och TLV till den här utnämningen. 

Sidinformation


Publicerad
1 december 2022