Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Hanna Abrahamsson ny chefsjurist på TLV

Hanna Abrahamsson tillträder den 1 mars 2023 som chefsjurist och enhetschef på TLV.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Hanna till tjänsten som chefsjurist och chef för rättsenheten på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Med sina kunskaper och långa erfarenhet som jurist och chef i myndigheter, stärker hon TLV ytterligare i vårt viktiga utvecklingsarbete, säger Agneta Karlsson, generaldirektör på TLV.

Chefsjurist och enhetschef för rättsenheten

I sin roll som chefsjurist kommer Hanna ha ett övergripande ansvar för juridiska frågor inom myndigheten och driva utvecklingen av TLV:s juridiska arbete. I rollen ingår att säkerställa laglighet, följdriktighet och enhetlighet i myndighetens ärenden och beslut. Hanna kommer även vara enhetschef för rättsenheten. Enheten ansvarar för utveckling, stöd och samordning av kvalificerade juridiska frågor, ofta myndighetsövergripande.

– Jag är glad att jag får möjlighet att vara med och bidra till TLV:s viktiga verksamhet. Det är med nyfikenhet och ödmjukhet som jag tar mig an uppdraget inom ett för mig nytt område som är så angeläget för såväl enskilda individer som samhället i stort, säger Hanna Abrahamsson.

Lång myndighetserfarenhet som jurist och chef

Hanna Abrahamsson har en juristexamen från Uppsala universitet. Hon har lång myndighetserfarenhet som jurist och chef, bland annat som chefsjurist på Energimarknadsinspektionen och sedan 2018 som biträdande chefsjurist och chef för Spelinspektionens rättssekretariat.

Sedan 2021 sitter Hanna som ledamot i Kronofogdens insynsråd.

Sidinformation


Publicerad
16 december 2022