Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Nyhetsbrev nr 9 2007

Begränsad subvention för Parkinsonplåster, Läkemedelsriksdagen 2008, Kurs i hälsoekonomiska utvärderingar för läkare.

Begränsad subvention för Parkinsonplåster

LFN har beslutat att Neupro, ett plåster för behandling av Parkinsons sjukdom, ska ingå i högkostnadsskyddet. Subventionen är begränsad till Parkinsonpatienter som behöver denna typ av läkemedel och som inte kan ta tabletter. Läs mer Öppnas i nytt fönster..

Läkemedelsriksdagen 2008

Den 22 januari 2008 äger den andra Läkemedelsriksdagen rum i Stockholm. Den första riksdagen samlade runt 300 deltagare från alla sektorer med intresse för läkemedelsfrågor. Läkemedelsriksdagen ska vara ett årligt återkommande arrangemang med syfte att skapa ett forum för diskussion och debatt med viktiga aktörer på läkemedelsområdet. Arrangörer är LFN, Läkemedelsverket, Statens Beredning för Medicinsk Utvärdering (SBU) och Socialstyrelsen.

Kurs i hälsoekonomiska utvärderingar för läkare

Den 19-20 december 2007 anordnar LFN, Läkemedelsverket, Socialstyrelsen och Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) gemensamt en tvådagarskurs i hälsoekonomiska utvärderingar. Målgruppen är läkare oavsett specialitet samt andra beslutsfattare inom hälso- och sjukvården som är intresserade av hälsoekonomisk utvärdering. Läs mer Öppnas i nytt fönster..

Sidinformation


Publicerad
26 november 2007