Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Nyhetsbrev nr 4 2009

Den 1 juli gäller nya föreskrifter för subvention av tandvård

Den första juli träder nya föreskrifter för subvention av tandvård i kraft. Förändringarna innebär bland annat att ytterligare fyra diagnoser inkluderas i högkostnadsskyddet och att regelverket kompletteras med allmänna råd.

Läs mer om föreskrifterna och de allmänna råden på vår webbplats

Välkommen till en debatt om en tandvårdspolitik i förändring

Vi finns på plats i Visby under Almedalsveckan. Under ledning av Erik Blix debatterar vi om fattiga och rika, rotfyllningar och tandlöshet, subventioner och prioriteringar.

Besluten om subvention av blodfettläkemedel har trätt i kraft

Den 1 juni började besluten om subvention av blodfettläkemedel att gälla. Det innebär bland annat att Lipitor och Crestor i lägre styrkor (10 mg respektive 5 mg) förlorar subventionen och därmed inte längre ingår i högkostnadsskyddet.

Hela granskning av läkemedel mot blodfettrubbningar hittar du på vår webbplats.

Tidplanen för genomgångarna är uppdaterad

Vi har uppdaterat tidplanen för genomgångarna av läkemedelssortimentet. Nästa genomgång vi planerar att starta är läkemedel mot blodbrist.

Vi startar gemensam rådgivning med Läkemedelsverket

Från och med i höst är det möjligt för läkemedelsföretag att få vetenskaplig rådgivning från oss och Läkemedelsverket samtidigt. Vi påbörjar då ett pilotprojekt som pågår från den 1 september - 31 december.

Läs mer om rådgivning för företag och de gemensamma mötena på vår webbplats.

Vi tar över hanteringen av varunummer och varugrupperingskoder för förbrukningsartiklar

Från och med den 1 juni 2009 ansöker du om varunummer och varugrupperingskoder för förbrukningsartiklar hos oss. Vi har tagit över hanteringen från Apoteket AB.

Sidinformation


Publicerad
4 juni 2009