Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Nyhetsbrev nr 6, 2014

Prissänkningar på läkemedel med drygt en halv miljard kronor under 2014

TLV:s arbete med 15-årsregeln och omprövningar har lett till prissänkningar som motsvarar besparingar på mer än en halv miljard kronor under 2014.

Läs mer

Svenska priser på generiska läkemedel bland de lägsta i Europa

Sverige har bland de lägsta priserna i Europa på läkemedel som är konkurrensutsatta och som byts ut på apotek. Däremot är priserna på läkemedel utan konkurrens högre än i flera jämförelseländer. Detta visar den internationella prisjämförelse som TLV gjort.

Läs mer

TLV vill fortsätta utvärdera medicinteknik

TLV föreslår att uppdraget med att utvärdera medicintekniska produkter förlängs.Det framgår av den slutrapport som myndigheten presenterar för regeringen idag.

Läs mer

Prissänkningar på läkemedel mot diabetes

TLV har omprövat subventionen av DPP-4-hämmare som används vid behandling av diabetes typ 2. Priserna har sänkts för flera av läkemedlen och samtliga kommer att kvarstå inom högkostnadsskyddet med begränsad subvention.

Läs mer

Patienter får billigare medicin mot astma

TLV har beslutat att avsluta sin omprövning av kombinationsläkemedel för behandling av astma och KOL. Detta sedan flera företag sänkt priserna på sina inhalationsprodukter. Tack vare prissänkningarna kan samhället frigöra över 300 miljoner kronor.

Läs mer

P-pillret Cerazette ska ingå i läkemedelsförmånerna

Preventivmedlet Cerazette kommer att ingå i högkostnadsskyddet. Detta efter att företaget åter ansökt om inträde i förmånen hos TLV.

Läs mer

Förändring av den förhöjda handelsmarginalen

Den 1 januari 2015 görs förändringar som påverkar apotekens ersättning för vissa läkemedel.

Läs mer

Fler patienter med hepatit C får behandling

TLV har beslutat att läkemedlet Daklinza för behandling av kronisk hepatit C ska ingå i högkostnadsskyddet för de som är svårast sjuka.

Läs mer

Apotekens lönsamhet analyseras i ny rapport från TLV

Lönsamheten på den svenska apoteksmarknaden bedöms inte avvika nämnvärt från annan svensk eller nordisk detaljhandel. Det visar en ny analys från TLV där apoteksmarknaden bland annat jämförs med svensk detaljhandel och nordiska konsumentföretag.

Läs mer

Screening av äldre med tum-EKG bedöms vara kostnadseffektivt

Fler personer med förmaksflimmer upptäcks vid primärpreventiv screening och TLV bedömer att fördelarna är tillräckligt stora för att motivera kostnaden. Det visar en hälsoekonomisk utvärdering av så kallad tum-EKG som TLV gjort.

Läs mer

TLV lanserar nytt webbaserat kunskapsstöd för tandvården

TLV har tagit fram ett webbaserat kunskapsstöd som ska göra det enklare för tandvården att ta reda på vilka regler som gäller för olika behandlingar i tandvårdsstödet.

Läs mer

Sidinformation


Publicerad
22 december 2014