Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Nyhetsbrev nr 3, 2015

Mer i ersättning för att hantera dyra läkemedel

TLV föreslår att apoteken ska få höjd ersättning för att hantera dyra läkemedel.

Läs mer

Fler patienter får hepatit C-läkemedel

TLV har sett över subventionen av hepatit C-läkemedel vilket resulterat i att även mindre svårt sjuka patienter får tillgång till behandling.

Läs mer

Läkemedel mot prostatacancer in i högkostnadsskyddet

TLV har beslutat att läkemedlet Zytiga mot prostatacancer ska ingå i högkostnadsskyddet. "Fler kommer att kunna få läkemedlet som både kan förlänga livet och fördröja att sjukdomen förvärras", säger Jonathan Lind Martinsson, enhetschef på TLV.

Läs mer

Ytterligare ett nytt läkemedel mot prostatacancer in i högkostnadsskyddet efter prissänkning

TLV har även beslutat att Xtandi ska ingå efter att företaget sänkt sitt pris.

Läs mer

Fler preventivmedel in i högkostnadsskyddet

TLV har beslutat att hormonspiralen, Jaydess, ska ingå i förmånerna. "Det är viktigt att kvinnor har flera preventivmedel att välja på", säger chefsfarmaceut Niklas Hedberg.

Läs mer

29 apotek får glesbygdsbidrag

TLV har beslutat att ge glesbygdsbidrag till 29 apotek som får dela på åtta miljoner kronor. "Det är viktigt att patienter kan hämta ut medicin och få rådgivning även i glesbygden", säger enhetschef Svante Rasmuson.

Läs mer

Ändringar i föreskriften om statligt tandvårdsstöd

TLV har publicerat nya föreskrifter för tandvård som kommer börja gälla den 15 januari 2016. Ändringarna innebär endast mindre justeringar, men kan vara viktiga för enskilda patienter vid några speciella behandlingstillfällen.

Läs mer

36 läkemedel äldre än 15 år får lägre pris 1 juni

TLV har beslutat att 36 läkemedel kommer att få ett lägre pris den 1 juni 2015. Prissänkningarna görs med anledning av reglerna för prissättning av läkemedel som är äldre än 15 år. De ger en kostnadsminskning på omkring 70 miljoner kronor.

Läs mer

Sidinformation


Publicerad
26 juni 2015