Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Gunilla Hulth-Backlund ny generaldirektör för TLV

Idag, den 9 februari 2009, tillträder Gunilla Hulth-Backlund som generaldirektör för TLV. Gunilla Hulth-Backlund efterträder Ann-Christin Tauberman som lämnade sin befattning på TLV fredagen den 6 februari 2009.

Regeringen har utsett Gunilla Hulth-Backlund till ny generaldirektör för TLV. Gunilla Hulth-Backlund är 54 år och kommer närmast från Socialstyrelsen, där hon var chef för hälso- och sjukvårdsavdelningen sedan den 1 juni 2008.

Hulth-Backlund har varit anställd på Socialstyrelsen sedan 1991 och haft olika befattningar där. I botten är hon anestesisjuksköterska, har även pedagogisk utbildning och har arbetat med undervisning. Hon har läst hälso- och sjukvårdsadministration vid Göteborgs universitet samt har en Master of Health and Welfare från Stockholms universitet.

Ann-Christin Tauberman lämnade sin befattning som generaldirektör för TLV fredag den 6 februari 2009. Tauberman fick i uppdrag att bygga upp dåvarande Läkemedelsförmånsnämnden, LFN, en myndighet med ansvar för statlig subvention av läkemedel och förbrukningsartiklar. Myndigheten startade 2002.

Under 2008 fick myndigheten ett utvidgat uppdrag att även besluta om subvention av tandvård och bytte då namn till Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV. Under 2009 kommer TLV även få ett ansvar med anledning av omregleringen av den svenska apoteksmarknaden.

Sidinformation


Publicerad
9 februari 2009