Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

TLV:s webbplats toppar tillgänglighetstest

I en undersökning av webbplatser i offentlig sektor hamnar TLV i topp. Undersökningen mäter hur pass tillgänglig webbplatsen är för användaren. TLV klarade 99 procent av de antal tillgänglighetstester som utförts.

- Vi är mycket glada över att vår webbplats toppar tillgänglighetslistan. Vi strävar alltid efter att tillgängligheten ska vara hög. Det är ett kontinuerligt arbete som genomsyrar allt vi gör, även sådant som texter och språk på webbplatsen, säger Gunilla V Johansson, webbansvarig.

Av de 873 webbplatser som undersökts klarade sig TLV bland de bästa. Genomsnittet bland de undersökta webbplatserna klarade 70 procent av testerna.

- Testet är en fingervisning av hur tillgänglig vår webbplats är. Det är automatiserat och för att få en heltäckande bild ska man också låta människor testa användbarhet som exempelvis struktur och navigation, säger Gunilla V Johansson.

Undersökningen genomfördes av webbplatsen validerat.se som testar tillgängligheten på svenska webbplatser.

Fakta : Vad är tillgänglighet på webbplatser?

Tillgänglighet innebär att en webbplats ska kunna användas av så många som möjligt, oavsett funktionshinder eller tekniska begränsningar. Man tar hänsyn till alla individers olika förmåga att ta till sig information och använda sig av teknik.

Sidinformation


Publicerad
20 november 2009