Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Inger Erlandsson blir ny chef på Apoteksavdelningen på TLV

Inger Erlandsson har utsetts till chef för Apoteksavdelningen på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, från och med årsskiftet.

- Jag är mycket nöjd med att Inger tar över som chef för Apoteksavdelningen, säger generaldirektör Gunilla Hulth-Backlund. Hon har helt rätt bakgrund tack vare sina tidigare erfarenheter.

Inger Erlandsson har en lång erfarenhet av apoteksbranschen, bland annat som apotekare på sjukhusapotek och från apoteket Örnen vid Odenplan. Dessutom har hon tidigare varit chef på Socialstyrelsen innan hon kom till TLV för att ansvara för tillsynen efter omregleringen av apoteken.

- Vi har ett framgångrikt och stabilt system för utbyte, men även om modellen fungerar bra finns vissa behov av förbättringar. Jag ser därför fram emot att samarbeta med apoteksbranschen kring bland annat patientsäkerhet och information. Vårt mål är att vi ska få ut så mycket hälsa som möjligt för de pengar som vi lägger på apotek och läkemedel. Det säger Inger Erlandsson som vid årsskiftet tar över som chef för Apoteksavdelningen efter Magnus Thyberg.

Sidinformation


Publicerad
16 november 2011