Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Fyra myndigheter samverkar på Odontologisk Riksstämma

Socialstyrelsen, Försäkringskassan, Läkemedelsverket och TLV ställer ut tillsammans på Riksstämman och Swedental i Göteborg 15-17 november.

– Vi gör det för att kunna ge de som arbetar med tandvård så fullständiga svar som möjligt om de kommande förändringarna i tandvårdens regelverk, säger Gun-Britt Lundin, chef för tandvårdsavdelningen på TLV.

Den 1 januari sker flera betydande förändringar i tandvårdsstödets regelverk. Fler åtgärder blir ersättningsberättigade och ett nytt regelverk införs för tandvård för personer med vissa sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Detta är några av de områden som myndigheterna hoppas få många frågor kring.

– Riksstämman och Swedental är ett bra tillfälle för tandvården att få svar på de flesta av sina frågor om tandvårdsstödet och andra regler i tandvården på en och samma gång, oavsett vilken av myndigheterna inom tandvården som ansvarar för frågan, säger Gun-Britt Lundin.

Du hittar Socialstyrelsen, Försäkringskassan, Läkemedelsverket och TLV i monter B03:62.

Seminarier och webbutbildning

Torsdagen den 15 november kl 14.00 - 14.45 håller TLV ett seminarium om förändringarna i regelverket för tandvårdsstödet: Den 1 januari blir mer tandvård ersättningsberättigande.

Under fredagen den 16 november kl 13:15-14:45 håller TLV, Försäkringskassan och Socialstyrelsen även ett gemensamt seminarium "Särskilt tandvårdsbidrag, vad är det för särskilt med det?" som handlar om innehållet i det tredje steget i tandvårdsreformen (Tandvård för personer med vissa sjukdomar eller funktionsnedsättningar).

Båda föreläsningarna hålls i F1.

I samband med Odontologisk riksstämma lanserar också Försäkringskassan den webbutbildning som ger information om tredje steget.

Kontakt

Vid frågor, kontakta Maria Bjurö, TLV, 08-562 254 12, maria.bjuro@tlv.se.

Sidinformation


Publicerad
12 november 2012