Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Två nya chefer på TLV

Två nya chefer har börjat på TLV. Det är Tommy Hansen och Fredrik Andersson. Tommy Hansen är ny som administrativ chef och Fredrik Andersson ska bygga upp TLV:s nya avdelning för analys och samordning.

Fredrik Andersson har tack vare tidigare uppdrag en god inblick i TLV:s verksamhet. Han var utredningssekreterare i Läkemedels- och apoteksutredningen och hade mycket kontakt med TLV. Nu ska han leda TLV:s nya avdelning för analys och samordning.

– Avdelningen bildas för att stärka TLV:s uppföljnings- och analysarbete utifrån ambitionen att få ut så mycket hälsa som möjligt för de pengar som går till läkemedel, tandvård och apotek, säger Fredrik Andersson.

Tommy Hansen är ny chef för den administrativa avdelningen. Han kommer närmast från en befattning som utvecklingsdirektör vid länsstyrelsernas gemensamma stöd- och utvecklingskansli. Tommy har haft flera chefsbefattningar inom såväl privat som kommunal verksamhet och statlig förvaltning.
 
– På TLV kommer jag i huvudsak att fokusera på myndighetens interna liv. Administrativa avdelningens primära uppgift är att skapa förutsättningar i form av stöd och utveckling till TLVs kärnverksamhet och på så vis bidra till att TLV svarar upp mot uppdragsgivarens och marknadernas förväntningar och behov.

Sidinformation


Publicerad
17 januari 2014