Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Förbättringar i tandvårdsstödet beslutade

Den 1 september 2014 införs ett antal ändringar i ersättningsregler och åtgärdslista för att ytterligare förbättra, förtydliga och förenkla regelverket.

Ändringarna innebär att ytterligare behandlingar kommer att ingå i tandvårdsstödet, bland annat för skadade tänder eller tandluckor, vilket förbättrar för patienter med stora tandvårdsbehov att få tandvård till en rimlig kostnad. Det ingår även fler åtgärder för behandling av smärta i käkled och käkmuskler och behandling av tandlossning.

– Det känns också bra att vi har kunnat förenkla regelverket där många har upplevt det som krångligt. Nu blir det exempelvis ersättningsberättigande med krona på tand 7 och implantat inom position 6–6 säger Barbro Hjärpe, odontologisk utredare på TLV.

Du kan läsa om alla ändringarna via länk till höger på sidan. Den nya föreskriften börjar gälla den 1 september 2014 och kommer finnas tillgänglig här på webbplatsen redan från mitten av juni. När ändringarna träder i kraft den 1 september kommer även en ny version av handboken.

Sidinformation


Publicerad
28 april 2014