Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

36 apotek får bidrag

TLV har beslutat att ge glesbygdsbidrag till 36 apotek som får dela på nästan tio miljoner kronor för 2015.

– Det är viktigt att patienter kan hämta ut medicin och få rådgivning även i glesbygden, säger enhetschef Svante Rasmuson.

Apotek Hjärtat får drygt fem miljoner kronor för sexton glesbygdsapotek. Apoteket AB får 1,6 miljoner kronor för sex apotek och Kronans Apotek får 1,9 miljoner kronor för tio apotek. Dessutom får fyra apotek som ingår i Apoteksgruppen tillsammans drygt 1 miljon kronor i bidrag.

Mest bidrag till Västerbotten

Tio apotek i Västerbottens län får sammanlagt 2,2 miljoner kronor i glesbygdsbidrag. Det gör Västerbotten till det län som får mest i bidrag. Därefter kommer Jämtlands län där sju apotek delar på 1,7 miljoner kronor.

Det apotek som får störst glesbygdsbidrag är Apotek Hjärtat i Jörn i Västerbottens län, som får över en halv miljon kronor i bidrag. Det minsta bidraget lämnas till Apoteket Hjärtat i Skinnskatteberg i Västmanlands län som får drygt 11 000 kronor.

Totalt har 38 ansökningar om glesbygdsbidrag för verksamhetsåret 2015 kommit in till TLV. Två apotek fick avslag. Ett för att det hade för höga försäljningsintäkter och ett för att det hade öppet för få timmar.

Sidinformation


Publicerad
3 juni 2016