Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

EUnetHTA förlängs ett år och riktar fokus mot covid-19

Det europeiska projektet EUnetHTA där TLV, SBU och Läkemedelsverket är svenska partners, har beviljats en förlängning med ett femte projektår. Projektet avslutas nu 31 maj 2021.

TLV:s chefsfarmaceut Niklas Hedberg kvarstår som ordförande för EUnetHTA Executive Board under förlängningen och kommenterar det extra året.

- Vi är mycket glada att EU-kommissionen accepterade vår ansökan om ett extra år för projektet. Det är viktigt att vi kan fortsätta det europeiska samarbetet mellan våra HTA-myndigheter. Speciellt nu när formerna för ett permanent samarbete mellan HTA-myndigheter diskuteras i ministerrådet och när våra system utsätts för en så stor stress som covid-19 inneburit.

EUnetHTA har nått i stort sett samtliga mål som var angivna i den ursprungliga arbetsplanen från 2016. Under det extra projektåret kommer EUnetHTA att fokusera på att nå de allra sista av målen, färdigställa fler gemensamma utvärderingsrapporter och erbjuda läkemedelsföretagen fler tidiga dialoger om råd kring kliniska studier. Slutligen kommer aktiviteter som är relaterade till utbrottet av covid-19 i Europa och världen vara prioriterat. Som ett led i detta publicerade EUnetHTA den 23 juni sin genomgång av dokumentationen kring antikropptester för covid-19. Du hittar EUnetHTAs rapport här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation


Publicerad
9 juli 2020