Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Karin Lewin har utsetts till särskild utredare av regeringen

Karin Lewin, chefsjurist på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har utsetts av regeringen till särskild utredare för utredningen Begränsning av privata sjukvårdsförsäkringars påverkan på offentligt finansierad hälso- och sjukvård. Karin kommer att fortsätta arbeta som chefsjurist på TLV under utredningen.

- Det känns väldigt hedrande och spännande att få detta uppdrag. Jag har deltagit i flera utredningar tidigare, men det är första gången jag är huvudansvarig som utredare, säger Karin.

Utredningen ska beskriva privata sjukvårdsförsäkringars påverkan på offentligt finansierad hälso- och sjukvård och föreslå åtgärder som säkerställer att patienter med privat sjukvårdsförsäkring inte får snabbare tillgång till vård eller bättre vård i den offentligt finansierade hälso- och sjukvården framför patienter utan sådan försäkring och på så vis säkerställa att alla patienter får vård på lika villkor i den offentligt finansierade hälso- och sjukvården.

- Det är roligt att Karin har fått detta uppdrag och detta är ytterligare ett bevis på att TLV har väldigt duktiga medarbetare med efterfrågad kompetens, säger Agneta Karlsson, generaldirektör på TLV.

Uppdraget ska redovisas senast 30 september 2020.

Sidinformation


Publicerad
21 augusti 2020