Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Stefan Karlsson ny avdelningschef på TLV

– Jag är mycket glad över att Stefan har tackat ja till tjänsten som avdelningschef. Med sin kunskap om och förståelse för TLV:s frågor och långa erfarenhet som ledare och chef, stärker han TLV ytterligare i vårt utvecklingsarbete, säger Agneta Karlsson, generaldirektör på TLV.

Chef för Avdelningen för värdebaserad prissättning

Stefan kommer att leda Avdelningen för värdebaserad prissättning av läkemedel, det vill säga den avdelning som ansvarar för att utreda och ompröva vilka läkemedel som ska ingå i högkostnadsskyddet. Avdelningen utvärderar också, på uppdrag av regionerna, medicintekniska produkter och läkemedel som används på sjukhus. En viktig del i verksamheten är att samverka med regioner, företag i branschen, patientföreträdare och andra myndigheter.

På Socialdepartementet med TLV:s frågor

Under drygt tio års tid har Stefan varit gruppchef för läkemedel, apotek och smittskydd på Enheten för folkhälsa och sjukvård vid Socialdepartementet och i sin roll därför arbetat med flera av TLV:s frågor i dialog och samverkan med bland annat TLV. Sedan 2020 är han gruppchef för hanteringen av covid-19 på Socialdepartementet med uppdraget att ta fram ny lagstiftning för att begränsa spridningen av viruset i Sverige.

På Socialdepartementet sedan 1998

Stefan Karlsson är samhällsvetare från Stockholms universitet. Sedan 1998 har han arbetat inom på Socialdepartementet och sedan 2011 som gruppchef för läkemedel, apotek och smittskydd, med fokus på bland annat TLV:s frågor.

Stefan Karlsson tillträder den 17 maj 2021 som avdelningschef på TLV.

Sidinformation


Publicerad
11 mars 2021