Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Minilink sändare, sen-serter och testplugg utesluts

Från och med den 1 september 2011 ingår inte längre Minilink sändare, sen-serter, och testplugg i högkostnadsskyddet. Vi har kommit fram till att Minilink sändare, sen-serter, och testplugg faller utanför ramen för vad som är förbrukningsartiklar. Därför kan de inte längre ingå i högkostnadsskyddet.

Med hjälp av Minilink kan diabetespatienter få löpande information om blodsockervärdet. Minilink är ett system för kontinuerlig glukosmätning.
En förbrukningsartikel är en produkt avsedd för stomi, att tillföra kroppen läkemedel eller för egenkontroll av medicinering.

Vi bedömer att en förbrukningsartikel är en produkt som en enskild patient använder och förbrukar. Vanligtvis ska patienten även kunna hantera produkten själv. Det är inte uppenbart att produkter som fler än en patient kan använda är en förbrukningsartikel. Det finns heller inget stöd i lagen för att elektroniska produkter och produkter som kan kräva service är en förbrukningsartikel.

Minilink sändare, sen-serter och testplugg är med stöd av ovanstående inte förbrukningsartiklar och kan därför inte ingå i högkostnadsskyddet.

Beslutet gäller från och med den 1 september 2011.

Sidinformation


Publicerad
28 juni 2011
Till toppen