Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Nyhetsbrev nr 5 2009

Vår rapport om prissättning av läkemedel är klar

Vi har på regeringens uppdrag analyserat och bedömt hur den värdebaserade prissättningen av originalläkemedel kan vidareutvecklas. Rapporten presenterades för regeringen den 30 september.

Du hittar hela rapporten om prissättning av läkemedel på vår webbplats

Lista över billigaste utbytbara läkemedel

Vi publicerar en Excellista över de billigaste utbytbara läkemedlen på vår webbplats. I den hittar du läkemedel som har generisk konkurrens och är utbytbara. Listan gäller en viss period och uppdateras regelbundet.

Du hittar den senaste listan (periodens varor oktober 2009) på vår webbplats Öppnas i nytt fönster.

Apotekens nya handelsmarginal gäller från den 1 november 2009

En ny handelsmarginal för försäljning av receptbelagda läkemedel kommer att gälla från den 1 november 2009. I samband med att den nya marginalens införs kommer även vår tillsynsverksamhet att starta.

Läs mer om den apotekens handelsmarginal på vår webbplats

Vi medverkar på Prioriteringskonferensen och Läkemedelskongressen

  • Prioriteringskonferensen, 15-16 oktober i Malmö
    På Prioriteringskonferensen belyser chefsjurist Anna Märta Stenberg, hälsoekonom Ann-Charlotte Dorange och Stig Nyman kostnadseffektivitet som princip för beslut om subvention av läkemedel och tandvård. Möt oss också på utställningen.
  • Läkemedelskongressen, 19-21 oktober i Stockholm
    Lyssna till vår generaldirektör Gunilla Hulth-Backlund som talar vid första dagens huvudsymposium. Eller besök oss i vår monter så berättar vi mer om vårt apoteksuppdrag och vår övriga verksamhet.

Astra Zeneca drar tillbaka överklagande för Crestor

Läkemedelsföretaget Astra Zeneca tar tillbaka sitt överklagande av vårt beslut att utesluta Crestor i styrkan 5 mg ur högkostnadsskyddet. Crestor behandlar höga blodfetter och ingick i vår granskning av läkemedel mot blodfettrubbningar.

Du hittar mer information om granskningen av läkemedel mot blodfettrubbningar på vår webbplats

Nya referenspriser för tandvårdsstödet

Från och med den 1 september gäller en ny referensprislista för de tandvårdsåtgärder som ingår i högkostnadsskyddet för tandvård.

Du hittar referensprislistan för tandvårdåtgärderna på vår webbplats Öppnas i nytt fönster.

Se webbfilmen från vårt apoteksseminarium

Vi visar webbfilmer från de seminarier vi håller kring den omreglerade apoteksmarknaden. Först ut var "Spelregler på den omreglerade apoteksmarknaden" som ägde rum den 25 augusti.

Sidinformation


Publicerad
7 oktober 2009