Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Detremin ingår nu i högkostnadsskyddet utan begränsning

Detremin (kolekalciferol eller vitamin D3) för behandling av olika former av D-vitaminbrist ingår i högkostnadsskyddet utan begränsning från och med den 28 mars 2013.

Detremin, orala droppar, är ett läkemedel som är godkänt för olika former av D-vitaminbrist med varierande svårighetsgrad.

Detremin beviljades subvention med begränsning i maj 2012. Företaget har nu sänkt priset så att det blir detsamma per internationell enhet D-vitamin eller lägre än de mest relevanta jämförelsealternativen som innehåller enbart D-vitamin och som finns på den svenska marknaden.

Detremin framstår som likvärdig i effekt gentemot de befintliga preparat som innehåller D-vitamin. Ingen av dessa preparat har någon begränsning och eftersom det inte finns någon anledning att förvänta sig att övriga kostnader skulle skilja sig åt mellan behandlingarna är Detremin minst lika kostnadseffektiv som dessa.

Mot denna bakgrund beslutar vi att Detremin, orala droppar, ska vara subventionerat och ingå i högkostnadsskyddet utan begränsning.

Beslutet gäller från och med den 28 mars 2013.

Sidinformation


Publicerad
4 april 2013