Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Treo comp, 20 och 60 brustabletter får ett högre pris

Treo comp (acetylsalicylsyra, kodein och koffein) i förpackningsstorlekarna 20 och 60 brustabletter får ett högre pris.

Treo comp är ett läkemedel som innehåller en kombination av tre aktiva substanser, acetylsalicylsyra/kodein/koffein, och används av vuxna patienter mot smärta av olika slag. Läkemedlet tillhandahålls i förpackningsstorlekarna 20, 60 och 100 brustabletter.

Läkemedelsföretaget som marknadsför Treo comp har ansökt om ett högre pris för samtliga förpackningsstorlekar bland annat med motiveringen att läkemedlet inte är lönsamt.

TLV anser att alla ansökta förpackningar av Treo comp är angelägna behandlingsalternativ som används för att behandla icke bagatellartade tillstånd. TLV bedömer vidare att det finns patienter som riskerar att stå utan liknande behandlingsalternativ om läkemedlet försvinner från den svenska marknaden.

TLV bedömer för Treo comp, 20 och 60 brustabletter att det finns en stor risk att dessa förpackningar försvinner från den svenska marknaden om prishöjningen inte beviljas.

Mot denna bakgrund får Treo comp, 20 och 60 brustabletter ett högre pris från och med den 1 juni 2024.

TLV beviljar endast prishöjningar i undantagsfall och bedömer att företaget inte har visat att lönsamheten för Treo comp, 100 brustabletter är otillräcklig för att säkra tillgången på den svenska marknaden.

Mot denna bakgrund beviljar TLV inte ett högre pris för Treo comp, 100 brustabletter.

Sidinformation


Publicerad
24 maj 2024