Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Kontrollera dina uppgifter på Tandpriskollen

Du som är vårdgivare och ansluten till det statliga tandvårdsstödet har fått ett brev från oss där vi ber dig att kontrollera att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och din mottagning. Det är viktigt för att dina patienter och kunder ska få rätt och fullständig information i prisjämförelsetjänsten.

Korrigera eller bekräfta uppgifterna

Om uppgifterna behöver korrigeras kan du meddela oss de korrekta uppgifterna på tandpriskollen. Meddela även TLV telefonnummer, e-post och webbadress om du vill att dessa uppgifter ska visas på tandpriskollen.se. Även om uppgifterna stämmer, vill vi att du bekräftar detta på samma e-postadress. Ange vilken mottagning som svaret avser.

Om du har flera mottagningskoder knutna till en och samma adress erbjuds du möjligheten att slå ihop dessa så att de visas som en mottagning i tandpriskollen.se. Meddela oss vilka mottagningskoder som ska slås ihop och vilket namn som ska visas.

Denna sammanslagning av mottagningskoder gäller endast för det som visas i tandpriskollen.se. I alla andra sammanhang kvarstår mottagningskoderna på nuvarande sätt.

Har du frågor?

Om du har frågor så kan du antingen skicka e-post till tandpriskollen eller ringa på 08 - 568 420 50.

Om Tandpriskollen

TLV tillhandahåller prisjämförelsetjänsten för tandvård för patienter, tandpriskollen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tjänsten ska bidra till att stärka patientens ställning och öka konkurrensen på tandvårdsmarknaden.

Prisjämförelsetjänsten ska ge patienter en bild av prisnivåerna hos både Folktandvården och privata tandläkare och gör det möjligt att jämföra medianpriser för olika behandlingar, men även för enskilda åtgärder per mottagning. Alla behandlingar och åtgärder som visas i tjänsten är sådana som omfattas av det statliga tandvårdsstödet och medianpriset baseras på de priser som tandvårdsmottagningarna har rapporterat in till Försäkringskassan.

Frågor och svar

Tandpriskollen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bygger på redan inrapporterade data till Försäkringskassan för all tandvård som utförs inom ramen för högkostnadsskyddet. Det som redovisas är medianpriset av de priser som patienter faktiskt mött.

I tjänsten kan jämförelsen göras på tre nivåer. Behandlingar (kombinerade åtgärder), enskilda åtgärder och en övergripande prisnivå.

Prisjämförelsetjänsten syftar till att öka möjligheten för allmänheten att få en bild av prisnivåer inom tandvården och möjliggöra jämförelser mellan olika tandvårdsmottagningar.

Nej om du är ansluten till Försäkringskassan så är du automatiskt med i tjänsten.

Namnet på mottagningen, besöksadressen, e-post, webbsida och naturligtvis medianpriser för utförda behandlingar/åtgärder. Vi har skickat ett brev till alla vårdgivare som är anslutna till Försäkringskassan där vi ber alla att mejla oss på tandpriskollen@tlv.se för att bekräfta att kontaktuppgifterna stämmer så patienterna får korrekt information.

I Tandpriskollen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer medianpriset för vad man får betala för både behandlingar och enskilda åtgärder att visas.

Sidinformation


Senast uppdaterad
9 oktober 2023