Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Så är det att jobba på TLV

Här möter du personer som berättar om hur det är att jobba på TLV. 

"Vi jobbar med frågor som verkligen berör"

Intervju med Agneta Karlsson, generaldirektör.

”Jag får förtroende och frihet att lösa komplexa frågor med mina kollegor”

Veronica Moitus Xanthopoulos

– Mitt arbete innebär att ta fram analyser och visualisera resultaten på ett tydligt och intressant sätt. Det innebär till exempel att årligen följa upp kostnadsutvecklingen av läkemedel eller ta fram analysverktyg som stöttar verksamheten och externa parter, säger Veronica Moitus Xanthopoulos, analytiker på TLV.

Möt Veronica Moitus Xanthopoulos, analytiker

”För mig som har en bakgrund på apotek är det mycket intressant att sätta mig in i myndigheternas roll i läkemedelsförsörjningen”

Jenny Carlsson

– I mitt arbete handlar det ofta om att höja blicken och se saker i ett större sammanhang., säger Jenny Carlsson, samordnare på TLV.

Möt Jenny Carlsson, samordnare

”En av de viktigaste förmågorna är att kunna jobba tillsammans med andra personer från olika yrkesgrupper. ”

Tobias Karlberg

– Det huvudsakliga utredningsarbetet görs i arbetsgrupper där jag som medicinsk utredare tillsammans med hälsoekonomer och jurister tar fram beslutsunderlag, säger Tobias Karlberg, medicinsk utredare på TLV.

Möt Tobias Karlberg, medicinsk utredare

Samarbete genomsyrar vårt arbetssätt på TLV

Nathalie Eckard

- Som nationalekonom är TLV verkligen en attraktiv arbetsplats eftersom jag får möjlighet att tillämpa mina kunskaper och bidra med att skapa samhällsnytta och ge patienter tillgång till nya läkemedel. Vårt huvuduppdrag och vision ”Mesta möjliga hälsa för skattepengarna” summerar mitt i prick det som jag som en hälsoekonom vill syssla med.

Nathalie Eckard, hälsoekonom

”Höjdpunkterna på jobbet är de stimulerande och lärande diskussionerna”

Hanna Zirath

– Ambitiös, lärande och prestigelös är tre ord som jag skulle beskriva arbetsplatsen TLV med, säger Niklas Hedberg, chefsfarmaceut som arbetat på myndigheten sedan 2001.

Niklas Hedberg, chefsfarmaceut

"Kunskapsstark och målfokuserad arbetsplats"

Minna Klintz Syréhn

– En tydlig arbetsbeskrivning, tydlig arbetsledning- och arbetsstruktur är viktigt för att kunna göra ett bra arbete. Det behöver också finnas ett förtroende mellan min chef och mig som arbetstagare, vilket jag upplever att det finns, säger Minna Klintz Syréhn, jurist på TLV.

Möt Minna Klintz Syréhn, jurist

”Vill jobba med samhällsnytta och patienter i Sverige”

Eva Ridley

– Vår uppgift är att hitta smarta lösningar så att samhällets resurser räcker så långt som möjligt. Det känns meningsfullt att arbeta för, säger Eva Ridley, utredare på TLV.

Möt Eva Ridley, enhetschef

Sidinformation


Senast uppdaterad
25 september 2022
Till toppen