Logotyp. Gå till startsidan
Logotyp. Gå till startsidan

Den tillfälliga subventionen för Iktorivil (orala droppar) upphör

Iktorivil (klonazepam), orala droppar har tidigare skrivits ut på licens. I samband med att företaget ansökte om subvention för Iktorivil orala droppar beviljades läkemedlet så kallad tillfällig subvention under den tid som TLV utredde ansökan. TLV har fattat beslut om att läkemedlet inte ska ingå i högkostnadsskyddet och därmed upphör den tillfälliga subventionen för Iktorivil orala droppar.

Iktorivil, orala droppar, används som tillägg till andra epilepsiläkemedel när dessa inte ger tillräcklig kontroll av anfallen. Det är osäkert hur stor ytterligare effekt behandlingen har på patientens behov av akut vård. Kliniska experter har haft svårt att kvantifiera effekten och det saknas kliniska studier eller annan data som kan stödja de antaganden företaget har gjort. Vi bedömer att den nytta tillägg av Iktorivil, orala droppar, gör inte motsvarar kostnaden för läkemedlet.

Mot denna bakgrund beslutar TLV att Iktorivil, orala droppar, inte ska vara subventionerat och inte ingå i högkostnadsskyddet.

Beslutet fattades den 14 december 2023.


Sidinformation


Publicerad
3 januari 2024